Pia Douwes & friends

Op maandag 16 oktober 2017 vond in de Stadsgehoorzaal in Leiden een uniek benefietconcert plaats voor de stichting Wellhalo. De opbrengst van de avond was een succes: er kan een waterput worden geïnstalleerd in Gambia.

Internationale musicalster Pia Douwes ontving Musicalgezelschap Otis en een groot aantal van haar muzikale vrienden, waaronder Stanley Burleson, Marleen van der Loo, Jeroen Phaff en Tony Neef voor een onvergetelijk concert. Het voor deze avond samengestelde Wellhalo-orkest stond onder leiding van Bernd van den Bos. Fotografe Simone Leonhartsberger heeft -op 2 na- de volgende foto’s gemaakt.

De stichting Wellhalo werd in April 2014 opgericht met als doel schoon water te leveren aan een aantal dorpen in Gambia. Water is een primaire levensbehoefte en een eerste vereiste voor een gezond leven en daar schort het nogal aan in Gambia. De traditionele waterputten met generator die in sommige dorpen al jarenlang gebruikt worden, lopen op olie en daar is meestal geen geld voor. Dus slibben ze dicht en vormen een bron van besmettelijke ziekten, doordat allerlei insecten, en met name de malariamug, hier hun eitjes leggen. Een nieuwe, duurzame waterput, die op zonnepanelen werkt, is relatief duur, ongeveer € 12.000, maar zal heel lang meegaan. Daarnaast brengt de stichting WellHaLo  structurele verbeteringen aan, zoals het herstellen van een brug over een rivier en het opzetten van een medische post.

Meer informatie vindt u op de site van de WellHaLo Foundation.