OVER ONS

Musicalgezelschap Otis is een echte Leidse vereniging. Elke maandag- en donderdagavond repeteert het ensemble van bijna vijftig leden onder leiding van een professionele regisseur, zangcoach, choreograaf en repetitor. We delen onze passie voor theater graag met publiek en staan eens in de anderhalf jaar met een grote show in een theater. Deze en vorige productie was dat in de Leidse Schouwburg, iets waar we als Leidse vereniging heel trots op zijn. Daarnaast worden we regelmatig gevraagd voor optredens in Leiden en omgeving. Fantastisch en dankbaar om te doen!

Traumhochzeit

De Duitse versie van de televisiespelshow Love Letters. Deze versie eveneens met Linda de Mol (Gooische Vrouwen, Postcodeloterij) als presentatrice. Een groots opgezette TV-show, waarin verloofde paartjes tegen elkaar strijden met als hoofdprijs een huwelijksdag en huwelijksreis. De trouwceremonie van het winnende stel is deel van het programma en volgt direct na afloop van de show. Otis verzorgde het muzikale deel van deze ceremonie.

Liesbeth

Een concert met alle ingrediënten voor een heerlijke en sfeervolle theateravond. Liesbeth List bracht vele hits uit haar lange en succesvolle carrière tot en met nu ten gehore. Begeleid door Max Smeets en ondersteund door Otis, een strijkorkest, de Amerikaanse soul- & gospelzanger Dennis LeGree en bariton Hans Pieter Herman, werd het een mix van herinneringen aan Shaffy en populaire kerstsongs. Uiteraard bracht Otis ook solo een aantal musicalnummers ten gehore.

In Oranje

In Oranje, een Nederlandse speelfilm van Joram Lürsen (Alles is liefde, Vuurzee, Baantjer) met hoofdrolspelers Peter Blok (Zwartboek), Thomas Acda (Acda en de Munnik, Flikken Maastricht) en Wendy van Dijk (X-Factor). In een secundaire, kleinere verhaallijn van de film staat een theatergezelschap centraal. Otis heeft deze ‘rol’ mogen invullen. Na enkele repetitiedagen in onze eigen oefenruimte, waaraan Wendy van Dijk en Peter Blok ook deelnamen, volgden de opnamedagen in De Leidse Schouwburg.

Wensput

Komische musical/familievoorstelling De Wensput met Arjan Ederveen (Oliver, Hairspray) en Beppie Melissen (Gooische Vrouwen, De Troon) in de hoofdrollen. Naast Ederveen en Melissen nam Otis het grootste deel van de hoofd- en bijrollen voor haar rekening, soms met een wisselende bezetting. Een maand lang een uitverkocht theater en mooie recensies.

Belcanto

Otis doet een zijstap naar klassiek. Het Belcanto Festival Dordrecht is een groot opera-evenement dat jaarlijks in september in Dordrecht wordt georganiseerd. Tevens is dit festival een wedstrijd waarbij Otis, ondanks het, voor Otisleden, veelal onbekende repertoire, toch de tweede prijs wist te behalen.

Korenslag

Hoewel ons musicalgezelschap veel meer is dan een koor besloten we in oktober 2010 toch deel te nemen aan Korenslag voor district Zuid-Holland. Na een harde strijd was de professionele jury unaniem in haar oordeel: Otis was de winnaar!!

Peurbakkentocht

Het jaarlijks terugkerende openingsfestijn van de Leidse Lakenfeesten. De grachten van Leiden worden overbevolkt door vele (zelfgemaakte) bootjes en vaartuigen. Elke boot met een eigen thema. Jaarlijks zijn tienduizenden mensen uit Leiden en omstreken getuige van dit bonte schouwspel. Elke jaar pakt Otis uit met een bepaald musicalthema. Meerdere 1e en 2e prijzen waren het resultaat.

Kerstoptredens

Volledig in Anton Pieck-stijl brengt Otis in de late decembermaand de kerstsfeer op kerstmarkten en kerstkoopavonden in de regio. Vele mooie moderne en klassieke kerstsongs passeren de revue.

Fonds 1818

Deels gesponsord door het Fonds 1818 verzorgt Otis regelmatig concerten/shows voor bejaarden- en verzorgingshuizen. Met een programma aangepast op de doelgroep, weet Otis de oudere medemens toch altijd weer te vermaken en enthousiast te maken voor de relatief nieuwe kunstvorm musical.